თაფლის არაყის დამზადება

taplis arayis dayeneba

თაფლი არ დუღს, არ მჟავდება-ყველამ ვიცით, მაგრამ ეს მაშინ, როცა დაცულია შენახვის პირობები. თუ თაფლს ჰაერთან შეხება აქვს, ის შთანთქავს წყალს, თხელდება და სიტკბოც მალე სიმწარით იცვლება.

dashaqruli tapli idealuri masalaa arayis mosadugeblad

დაშაქრული თაფლი იდეალური ნედლეულია არაყის მოსადუღებლად

spirtuli dugili

სათანადოდ შენახული თაფლი ძალიან დიდხანს არ ფუჭდება. ჰაერთან კონტაქტისას თაფლი ადვილად შთანთქავს წყალს. შედეგად-ის იწყებს დუღილს, სპირტულ დუღილს.

dashaqruli tapli arayis mosaduRebel qvabshi

მოცემული მასის წამოდუღებით, არაყის გამოხდის დროს ადვილად ვაშორებთ ცვილს და თაფლს ერთმანეთს და მომავალი თაფლის არაყის ნედლეულიც პასტერიზებულია.

 

Subscribe to RSS - თაფლის არაყის დამზადება